Montbliart

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Montbliart? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en leveren ook nog eens euro’s op. Dankzij zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelf stroom opwekken. Omwille van de lagere prijs van de panelen, de 6% BTW regeling en de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Door middel van onze vergelijker vind jij handige raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Montbliart!

zonnepanelen installateur 6470
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieHenegouwen
GemeenteSivry-Rance
Postcode64700
Gasverbruik20.420 kWh
Stroomverbruik kWh3510 kWh
Gemiddelde energierekening€164,06

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Montbliart juli 2024

Een speciale subsidie bestaat niet in België. In verschillende gemeenten zien we energiepremies of speciale groene leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be tref jij hoe het ervoor staat in de gemeente Sivry-Rance. Kan je het niet vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Sivry-Rance kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Montbliart
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren heel voordelig een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4640), dan bedraagt het voordeel al snel €575. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dit geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim enkele honderdduizenden woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Montbliart fluctueren tussen de €4900 en €6900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op ongeveer 2740 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Engie en Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €685,00 (prijs juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Montbliart kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119107€3425 – €4300€400
2295012€5150 – €5725€650
3355016€6100 – €6175€750
4396017€6475 – €6600€880
5452020€7100 – €7250€1000
6514022€7700 – €7975€1110

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Montbliart tref jij de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Montbliart bedraagt 3510 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 12 pv-panelen van 295 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1925 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2975 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3925 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. Veel investeerders bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Montbliart?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-montbliart

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Montbliart vergelijken? Gebruikmakend van onderstaande tips tref je vandaag nog een betrouwbare monteur in de buurt. Veel adviseurs bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Is het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets duidelijk de woning. Het type woning (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Montbliart.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Vervolgens ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar wees scherp op de benodigde certificaten (bijvoorbeeld CE-keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn vele mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name bedrijven die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De kosten bedragen zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huur van de panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Montbliart op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Montbliart
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Montbliart een vergoeding aan de distributienetbeheerder – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor mensen die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomHet gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €88,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!