Sautin

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Sautin? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en financieel interessant. Op basis van een zonnepanelen-installatie wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Vanwege gunstigere prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met behulp van onze website check je actuele aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Sautin!

zonnepanelen installateur 6470
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieHenegouwen
GemeenteSivry-Rance
Postcode64700
Gasverbruik20.440 kWh
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€164,37

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Sautin maart 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. In een aantal gemeenten vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door gebruik te maken van energiesparen.be lees je welke regelingen er zijn in de gemeente Sivry-Rance. Is er niets over te lezen? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Sivry-Rance zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Sautin
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De overheid biedt een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4660), dan is het voordeel al snel €578. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een redelijke vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dit geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor dit overschot. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de “ouderwetse” tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 4 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Sautin fluctueren tussen de €4600 en €6200 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert ongeveer 2760 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Essent en Qurrent betaal je daarvoor zo’n €690,00 (tarieven maart 2024). Via goedkope zonnepanelen in Sautin bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht doorzoek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119007€3675 – €4275€420
2283012€5300 – €5900€600
3358016€5900 – €6275€775
4410018€6350 – €6600€900
5456020€7100 – €7225€1020
6503022€7600 – €8175€1040

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Sautin ontdek jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sautin is 3520 kWh. Je hebt dus nodig pakweg 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 3000 kWh zijn dat er 11, en voor 3900 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De gemiddelde consumenten geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Sautin?

Voor het leggen van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sautin

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Sautin vergelijken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt heb jij in korte tijd een deskundige monteur in je postcodegebied. De meeste aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de tarieven. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer het soort huis. De huis-categorie (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Sautin.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Vervolgens ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op certificering (zoals CE-keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien nogal wat aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn bedrijven die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost om en nabij de €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is niet meer aan de orde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sautin op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Sautin
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Sautin een netvergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor mensen met de terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG is duidelijk: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!