Grandrieu

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Grandrieu? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je kunt er geld mee verdienen. Door zonnepanelen bij je huis wek je in eigen beheer groene stroom op. Wegens de hogere wattpiek per zonnepaneel, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de zogenaamde terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met zonnepanelenvoordeel.be check jij bruikbare adviezen over zonnepanelen kopen in Grandrieu!

zonnepanelen installateur 6470
 • Structureel lagere energiekost.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Lange levensduur.

ProvincieHenegouwen
GemeenteSivry-Rance
Postcode64700
Gasverbruik20.410 kWh
Stroomverbruik kWh3505 kWh
Gemiddelde energierekening€163,90

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Grandrieu maart 2024

Een universele subsidieregeling is niet aan de orde in België. In sommige gemeenten zijn er speciale premies en/of leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be lees je de spelregels in de gemeente Sivry-Rance. Is de informatie niet te vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Sivry-Rance is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Grandrieu
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren tegen een gunstige rente een krediet kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun woning energiezuiniger te maken. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4630), dan loopt het voordeel al gauw op tot €574. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je weer terug injecteren aan het net. Daarvoor krijg jeeen gepaste vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor dit overschot. Dit gaat er straks wel anders uit zien: deze traditionele energiemeters worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno maart 2024. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Grandrieu fluctueren tussen de €4500 en €6200, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen genereert plusminus 2730 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en/of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €682,50 (onkosten maart 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Grandrieu is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119106€3700 – €4400€410
2305011€5125 – €5625€525
3340015€5950 – €6025€725
4400017€6525 – €6750€880
5465019€7075 – €7225€1030
6484021€7500 – €7800€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Grandrieu achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Grandrieu bedraagt 3505 kWh. Dit staat voor grofweg 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1850 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2975 kWh gaan we uit van 11, en voor 3825 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de huizenbezitters verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen vallen veel minder op. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Grandrieu?

Puur voor zonnepanelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-grandrieu

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Grandrieu vergelijken? Dankzij tips van onze adviseurs heb je moeiteloos een erkende vakspecialist in jouw omgeving. Het merendeel van de specialisten hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de prijzen. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer zo specifiek mogelijk het huis. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur geeft dan erkend zonnepanelen advies in Grandrieu.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Hierdoor is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (denk aan VDE keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is het gewoon te duur? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan diverse duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn gebouwendie een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Huren kan al vanaf €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een grote som geld is is geen vereiste.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Grandrieu op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Grandrieu
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Grandrieu aanvullend capaciteitstarief – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor Vlamingen met een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €85,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!