Thiaumont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Thiaumont? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en hebben een prima rendement. Met behulp van zonnepanelen op jouw woning wek je zelf schone energie op. Mede door gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dat ook voor mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van deze pagina lees je handige adviezen over zonnepanelen kopen in Thiaumont!

zonnepanelen installateur 6717
 • Structureel lagere energiekost.
 • Duurzame investering.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieLuxemburg
GemeenteAttert
Postcode67170
Gasverbruik20.070 kWh
Stroomverbruik kWh3535 kWh
Gemiddelde energierekening€163,16

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Thiaumont juli 2024

Een landelijke subsidiepot is er helaas niet in België. In verschillende gemeenten zien we interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op energiesparen.be bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Attert. Geen resultaten? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Attert zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Thiaumont
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens zonder hoge lasten een krediet kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun woning energiezuiniger te maken. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4540), dan profiteer je al van een korting van zo’n €563. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dit geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de traditionele tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al honderdduizenden woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Thiaumont fluctueren tussen de €5200 en €6300 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op ongeveer 2700 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €675,00 (tarieven juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Thiaumont is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht bekijk je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117108€3650 – €4250€390
2276011€5200 – €5875€625
3347016€6000 – €6050€875
4397017€6450 – €6850€950
5461019€7100 – €7300€980
6511023€7650 – €8150€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Thiaumont ontdek jij of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Thiaumont is 3535 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 2000 kWh gaat het om 8, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3950 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. De meeste huizenbezitters kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens vinden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Thiaumont?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-thiaumont

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Thiaumont vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten zoek jij binnen enkele minuten een uitstekende vakman in je postcodegebied. Diverse leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen het tarief. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer de karakteristieken van de woning. Het type huis (plat of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn daarin van belang. Selecteer vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Thiaumont.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op certificering (voorbeelden zijn VDE keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn diverse bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name bedrijven die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Huren kan al vanaf €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Thiaumont op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Thiaumont
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Thiaumont een netvergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!