Nobressart

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Nobressart? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en men kan er flink door besparen. Met behulp van innovatieve zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Wegens gunstigere prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Op basis van deze pagina lees jij handige raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Nobressart!

zonnepanelen installateur 6717
 • Direct lagere energielasten.
 • Duurzame investering.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • BTW terugvragen.

ProvincieLuxemburg
GemeenteAttert
Postcode67170
Gasverbruik20.050 kWh
Stroomverbruik kWh3525 kWh
Gemiddelde energierekening€162,85

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Nobressart juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. Verscheidene gemeenten werken met speciale premies en/of leningen. Op energiesparen.be bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Attert. Onduidelijke informatie? Neem dan contact op met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €800,00. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Attert zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Nobressart
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4520), dan is het belastingvoordeel al gauw €560. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je weer terug injecteren aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De plannen zijn om dit te veranderen: de klassieke mechanische tellers gaan plaats maken voor slimme meters. In 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Al 500.000investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Nobressart schommelen tussen de €4600 en €5500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in zo’n 3090 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Energiedirect of Qurrent betaal je hiervoor wel €772,50 (prijspeil juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Nobressart kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna check jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120307€3625 – €4275€410
2272013€5300 – €5850€625
3343016€6075 – €6175€750
4414018€6525 – €6825€940
5447019€7075 – €7175€1020
6519022€7475 – €7825€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Nobressart vind je of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nobressart bedraagt 3525 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 2000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 3000 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3900 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Bijna alle investeerders geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Nobressart?

Voor het laten plaatsen van panelen op het huis is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-nobressart

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Nobressart vergelijken? Via het onderstaande stappenplan heb je in een zeer korte periode een goede leverancier in de buurt. De meeste aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Check ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf de aard van het huis. Het genre woning (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Nobressart.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn naam, telefoonnummer en een e-mailadres. Zo is het helder hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Aansluitend verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van experts die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld ISO certificaat, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn vele prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gymzalen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost om en nabij de €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom van de pv-panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is is geen vereiste.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Nobressart op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Nobressart
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Nobressart een bijdrage – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor mensen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €90,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!