Tontelange

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Tontelange? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en hebben een prima rendement. Door middel van innovatieve zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Mede door de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met deze website ontdek jij bruikbare details aangaande zonnepanelen kopen in Tontelange!

zonnepanelen installateur 6717
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Verantwoorde investering.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLuxemburg
GemeenteAttert
Postcode67170
Gasverbruik20.080 kWh
Stroomverbruik kWh3540 kWh
Gemiddelde energierekening€163,32

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Tontelange september 2023

Een universele subsidieregeling is er niet meer in België. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek jij wat de regels zijn in de gemeente Attert. Is dit voor jou onduidelijk? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Attert kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Middels de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Tontelange
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4550), dan loopt het voordeel al gauw op tot €564. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor ontvang je een redelijke vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Er is wel verandering op komst: de klassieke mechanische tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Tontelange komen doorgaans uit tussen de €5300 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor plusminus 2710 kWh stroom. Bij een maatschappij als Essent en Qurrent betaal je hiervoor wel €677,50 (prijspeil september 2023). Met goedkope zonnepanelen in Tontelange bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118008€3550 – €4475€440
2292011€5000 – €5700€650
3344014€5900 – €6075€800
4415016€6300 – €6775€930
5439020€6950 – €7275€1000
6517021€7625 – €7825€1050

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Tontelange check je of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tontelange is 3540 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig omstreeks 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1975 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2850 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De gemiddelde woningbezitters verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast zijn er dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Tontelange?

Voor de installatie van panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-tontelange

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Tontelange vergelijken? Via de uitleg die hierna komt tref je snel en eenvoudig een goede expert in de regio. Diverse specialisten hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf expliciet jouw woning. Het type huis (schuin + plat) en de geografische ligging van het huis zijn essentieel. Kies daarna een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Tontelange.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor weten wij hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Aansluitend ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een week volgt er een transparante offerte van vakmannen uit de omgeving. Pas op voor alleen de laagste offerte, maar check ook op certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen vele rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De kosten bedragen zo’n €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet nodig.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Tontelange op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Tontelange
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Tontelange een distributienettarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningeigenaren met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik dit betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Beschik jij over een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!