Nothomb

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Nothomb? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en hebben een prima rendement. Aan de hand van het zonnepanelen-systeem wek je jouw eigen duurzame stroom op. Omwille van gunstigere prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de interessante terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Dankzij onze website tref je praktische aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Nothomb!

zonnepanelen installateur 6717
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieLuxemburg
GemeenteAttert
Postcode67170
Gasverbruik20.060 kWh
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€163,01

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Nothomb september 2023

Een universele subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. In sommige gemeenten zijn er energiepremies of speciale groene leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Attert. Is dit voor jou onduidelijk? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Attert zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Nothomb
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4530), dan loopt het voordeel al gauw op tot €562. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet om een privéwoning gaan en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert injecteer je terug op het energienet. In ruil ontvang je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dit geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de overproductie. Dit gaat wel veranderen: de ouderwetse tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden consumenten hebben panelen laten installeren.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Nothomb variëren tussen de €5100 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in genereert grofweg 3100 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Greenchoice en/of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €775,00 (vergoeding september 2023). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Nothomb bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118507€3450 – €4500€430
2302011€5125 – €5825€675
3350015€5925 – €6075€875
4414016€6425 – €6850€910
5447020€7075 – €7150€1030
6486023€7600 – €7850€1110

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Nothomb check jij of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nothomb is 3530 kWh. Dat staat gelijk aan om en nabij 11 panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1850 kWh gaat het om 7, voor 2950 kWh zijn dat er 11, en voor 4000 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De meeste klanten geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Nothomb?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-nothomb

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Nothomb vergelijken? Via onderstaande tips zoek jij in korte tijd een uitmuntende leverancier in de buurt. Een aantal installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de offerteprijs. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer de eigenschappen van het huis. Het genre huis (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Nothomb.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Daardoor is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn CE-keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden vele mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Beschikbaar vanaf €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Nothomb op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Nothomb
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Nothomb een netvergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Vlamingen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG is duidelijk: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Werk jij met een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €90,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!