Ostiches

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Ostiches? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en een goede investering. Gebruikmakend van een zonnepanelen-installatie wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Wegens gunstigere prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is dit iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door zonnepanelenvoordeel.be bekijk jij accurate raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Ostiches!

zonnepanelen installateur 7804
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieHenegouwen
GemeenteAth
Postcode78040
Gasverbruik22.900 kWh
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€175,29

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Ostiches oktober 2023

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Regelmatig hebben gemeenten speciale premies en/of leningen. Via de website energiesparen.be vind jij de spelregels in de gemeente Ath. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €900,00. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Ath zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Ostiches
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere woningen aanmoedigt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4870), dan loopt het voordeel al gauw op tot €604. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor ontvang jeeen gepaste vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de ouderwetse tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al 500.000huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Ostiches fluctueren tussen de €4100 en €6900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in pakweg 2760 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €690,00 (kosten oktober 2023). Via goedkope zonnepanelen in Ostiches kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118808€3550 – €4450€380
2307013€5100 – €5700€650
3358014€6050 – €6025€875
4414016€6400 – €6700€880
5468019€6900 – €7250€970
6481021€7650 – €7900€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Ostiches tref jij of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ostiches is 3550 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig rond de 10 panelen van 325 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1850 kWh gaan we uit van 8, voor 2825 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3875 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Bijna alle investeerders verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Ostiches?

Voor het leggen van panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ostiches

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Ostiches vergelijken? Middels tips van onze adviseurs vind je in een zeer korte periode een goede leverancier in jouw eigen buurt. Veel bedrijven hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de prijzen. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk zo concreet mogelijk de woning. Het type woning (schuin en/of plat) en de focus-richting van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Ostiches.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Op die manier komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna versturen ze de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Na uiterlijk een week krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar check ook eventuele keurmerken (zoals bijv. CE-keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Goed om te weten: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden nogal wat prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name bedrijven die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Huren kan al vanaf €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is is geen voorwaarde.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Ostiches op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Ostiches
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Ostiches een netvergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor mensen die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten fluctueren tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!