Bizet

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Bizet? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en goed voor de portemonnee. Door middel van zonnepanelen bij je huis wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Gezien gunstigere prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker ontdek je actuele info die helpen bij zonnepanelen kopen in Bizet!

zonnepanelen installateur 7783
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Milieubewuste keuze.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieHenegouwen
GemeenteKomen-Waasten
Postcode77830
Gasverbruik22.830 kWh
Stroomverbruik kWh3515 kWh
Gemiddelde energierekening€174,21

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Bizet juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. In een aantal gemeenten vind je energiepremies of speciale groene leningen. Via de website energiesparen.be tref je de spelregels in de gemeente Komen-Waasten. Is dit voor jou onduidelijk? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €800,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Komen-Waasten zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Bizet
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren extra voordelig een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4800), dan is het voordeel al snel €595. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terug op het net injecteren. Voor dit stukje elektriciteit krijg je natuurlijk een vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de ouderwetse tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al ruim vele tienduizenden huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Bizet liggen tussen om en nabij de €5100 en €6800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op plusminus 3100 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en NLE betaal je al snel €775,00 (tarief juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Bizet is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht check jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118008€3400 – €4400€440
2285011€5250 – €5675€500
3346015€5950 – €6250€775
4380017€6300 – €6775€950
5445020€7025 – €7225€990
6511021€7525 – €7875€1040

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Bizet vind jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bizet is 3515 kWh. Dat staat gelijk aan plusminus 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1975 kWh zijn dat er circa 7, voor 2825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 4000 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De meeste investeerders verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Bizet?

Voor PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bizet

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Bizet vergelijken? Middels onze stappenplan heb jij snel en eenvoudig een uitmuntende expert in de regio. Tal van monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf de karakteristieken van de woning. De dak-categorie (plat & schuin) en de focus-richting van de woning zijn relevant. Maak tevens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Bizet.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: naam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Hierdoor weten we hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (zoals ISO certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen verscheidene bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere clubhuizen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De kosten bedragen zo’n €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Bizet op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Bizet
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Bizet een forfaitaire vergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met pv-panelen die beschikken over een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €90,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!