Maffle

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Maffle? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en heb je razendsnel terugverdiend. Gebruikmakend van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Mede door het financieel interessante plaatje, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de interessante terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is mijn dak geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Met onze website doorzoek je veelzijdige toelichtingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Maffle!

zonnepanelen installateur 7810
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Combineren met goede omvormer.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieHenegouwen
GemeenteAth
Postcode78100
Gasverbruik22.920 kWh
Stroomverbruik kWh3560 kWh
Gemiddelde energierekening€175,60

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Maffle juli 2024

Een landelijke subsidiepot is niet aan de orde in België. Wel bestaan er gemeenten met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be check jij welke regelingen er zijn in de gemeente Ath. Is de informatie niet te vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Ath zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Maffle
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een speciale lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4890), dan pak je al snel €606. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt injecteer je terug op het energienet. In ruil krijg je natuurlijk een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: deze klassieke mechanische meters worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juli 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Maffle komen doorgaans uit tussen de €4700 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in plusminus 2780 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Qurrent betaal je hiervoor wel €695,00 (tarieven juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Maffle kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht vind je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118408€3600 – €4375€420
2279012€5275 – €5600€525
3340014€6100 – €6050€725
4383016€6325 – €6725€920
5443020€7025 – €7275€970
6481021€7475 – €8200€1080

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Maffle bekijk je de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Maffle bedraagt 3560 kWh. Dit kan je zelf opwekken met omstreeks 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1825 kWh zijn dat er circa 8, voor 2925 kWh gaat het om 11, en voor 3875 kWh gaat het om 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Meer dan 50% van de investeerders bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens zijn er dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Maffle?

Bij het installeren van panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-maffle

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Maffle vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs heb je binnen enkele minuten een erkende leverancier in jouw streek. De meeste adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf zo specifiek mogelijk de woning. Het soort woning (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Maffle.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Daarna ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  In een week ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit de regio. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen meerdere mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De kosten bedragen zo’n €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge instapprijs is is geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Maffle op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Maffle
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Maffle verplichte kost – ook wel het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door mensen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €90,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!