Bouvignies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Bouvignies? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en je kunt er geld mee verdienen. Met zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelfstandig duurzame stroom op. Vanwege dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Aan de hand van zonnepanelenvoordeel.be bekijk je praktische gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Bouvignies!

zonnepanelen installateur 7803
 • Lagere energiekost.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Lange levensduur.

ProvincieHenegouwen
GemeenteAth
Postcode78030
Gasverbruik22.890 kWh
Stroomverbruik kWh3545 kWh
Gemiddelde energierekening€175,14

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Bouvignies september 2023

Een landelijke aankoopsubsidie is er jammer genoeg niet in België. In verschillende gemeenten zien we regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van energiesparen.be lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Ath. Geen resultaten? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Ath kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Bouvignies
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen erg goedkoop een speciaal type lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is nu een speciale afspraak die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4860), dan loopt het voordeel al gauw op tot €602. Houd rekening met 2 aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een gepaste vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: deze klassieke mechanische meters worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met 5 procent rente. Niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden investeerders wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Bouvignies liggen tussen de €5200 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa plusminus 2750 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €687,50 (tarief september 2023). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Bouvignies bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119707€3400 – €4350€400
2285012€5175 – €5675€575
3321015€5925 – €6250€875
4385018€6350 – €6775€930
5435019€6975 – €7200€990
6518022€7525 – €7975€1090

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Bouvignies check je de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bouvignies bedraagt 3545 kWh. Dit kan je zelf opwekken met omstreeks 12 panelen van 320 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1975 kWh zijn dat er circa 8, voor 2825 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Bijna alle bewoners kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook vind je dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Bouvignies?

Voor PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bouvignies

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Bouvignies vergelijken? Via de adviezen van onze specialisten vergelijk jij binnen enkele minuten een betrouwbare leverancier in je woonplaats. Sommige leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de offerteprijs. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer het soort woning. Het genre woning (plat & schuin) en de geografische ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer ook een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Bouvignies.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, tel. nr. en het emailadres. Daardoor is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit de omgeving. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen meerdere aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name organisaties die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost zo’n €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Bouvignies op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Bouvignies
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Bouvignies een bijdrage – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor consumenten met de terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG is duidelijk: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!