Houtaing

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Houtaing? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en men kan er flink door besparen. D.m.v. zonnepanelen gericht op het zuiden wek je in eigen beheer groene stroom op. Gezien de steeds gunstigere prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de zogenaamde terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Op basis van onze website ontdek je accurate informatie over zonnepanelen kopen in Houtaing!

zonnepanelen installateur 7812
 • Lagere energierekening.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieHenegouwen
GemeenteAth
Postcode78120
Gasverbruik22.940 kWh
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€175,91

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Houtaing september 2023

Een landelijke subsidiepot is er helaas niet in België. In een aantal gemeenten vind je regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek je de spelregels in de gemeente Ath. Onduidelijke informatie? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €900,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Ath bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Houtaing
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4910), dan is het belastingvoordeel al gauw €609. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest injecteer je terug op het energienet. In ruil ontvang je een passende vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: deze traditionele energiemeters worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden consumenten wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het model, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Houtaing schommelen tussen de €5100 en €6500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in pak ‘m beet 2800 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent en Nuon betaal je daarvoor zo’n €700,00 (prijspeil september 2023). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Houtaing bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel bekijk jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119607€3575 – €4375€380
2292012€5150 – €5825€650
3350016€5950 – €6025€825
4419018€6300 – €6750€900
5451020€7075 – €7125€970
6516023€7700 – €8075€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Houtaing zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Houtaing is 3570 kWh. Je hebt dus nodig ongeveer 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1925 kWh zijn dat er circa 7, voor 2900 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De meeste bewoners bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Ook zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Houtaing?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-houtaing

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Houtaing vergelijken? Met de uitleg die hierna komt zoek jij vandaag nog een betrouwbare monteur in je woonplaats. Tal van monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de tarieven. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het type huis (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Maak ook een keuze voor een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Houtaing.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Hierdoor weten we hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien vele interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere stadions die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost om en nabij de €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is niet nodig.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Houtaing op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Houtaing
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Houtaing een forfaitaire vergoeding – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningeigenaren die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten fluctueren tussen de €90,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!