Arbre

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Arbre? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en men kan er flink door besparen. Dankzij zonnepanelen bij je huis wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Dankzij de aantrekkelijke paneel prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Geholpen door onze vergelijker bekijk jij praktische details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Arbre!

zonnepanelen installateur 7811
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteAth
Postcode78110
Gasverbruik22.930 kWh
Stroomverbruik kWh3565 kWh
Gemiddelde energierekening€175,75

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Arbre december 2023

Een landelijke subsidiepot is er niet in België. Verscheidene gemeenten werken met speciale premies en/of leningen. Op energiesparen.be vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Ath. Onduidelijke informatie? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Ath kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Arbre
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens met een lage rente een krediet kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De overheid biedt een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun woning energiezuiniger te maken. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4900), dan loopt het voordeel al gauw op tot €607. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie ontvang je een passende vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit gaat wel veranderen: de klassieke mechanische tellers worden ingeruild voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Arbre liggen tussen de €4300 en €6000 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa circa 2790 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en/of NLE betaal je al snel €697,50 (prijspeil december 2023). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Arbre bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht bekijk jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119108€3475 – €4350€390
2309013€5025 – €5675€575
3346015€6025 – €6175€875
4391017€6350 – €6625€920
5455019€7025 – €7250€990
6506023€7525 – €8075€1050

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Arbre bekijk jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Arbre bedraagt 3565 kWh. Dit kan je zelf genereren met zo’n 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 4000 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. Meer dan 50% van de investeerders geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Arbre?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw dak is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-arbre

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Arbre vergelijken? Middels het advies hieronder zoek jij vandaag nog een betrouwbare expert in je woonplaats. De meeste adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf duidelijk het huis. Het genre woning (plat en/of schuin) en de ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Arbre.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en een e-mailadres. Zo is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Nadien versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. CE-keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn allerlei rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Beschikbaar vanaf €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Arbre op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Arbre
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Arbre een netvergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor consumenten met de terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!