Godveerdegem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Godveerdegem? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en financieel interessant. Met behulp van de investering in zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Dankzij gunstigere prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de zogenaamde terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van deze pagina ontdek je actuele tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Godveerdegem!

zonnepanelen installateur 9620
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Lange levensduur.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteZottegem
Postcode96200
Gasverbruik20.790 kWh
Stroomverbruik kWh3534,82100383687 kWh
Gemiddelde energierekening€166,16

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Godveerdegem september 2023

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet beschikbaar in België. Wel bestaan er gemeenten met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Zottegem. Is er niets over te lezen? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit scheelt je zo €800,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Zottegem zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Godveerdegem
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen zonder hoge lasten een duurzaamheidslening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4760), dan is jouw winst al gauw €590. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, injecteer je terug op het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een redelijke vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dit geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de overproductie. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de klassieke mechanische tellers gaan plaats maken voor slimme meters. In 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Al 500.000gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Godveerdegem variëren tussen de €5000 en €6600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor circa 2910 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en/of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €727,50 (prijspeil september 2023). Dankzij goedkope zonnepanelen in Godveerdegem bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120906€3500 – €4300€440
2289011€5175 – €5800€675
3341016€5900 – €6225€750
4406016€6425 – €6775€950
5469019€6950 – €7150€990
6492022€7575 – €8150€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Godveerdegem check jij of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Godveerdegem is 3534,82100383687 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 10 panelen van 325 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1800 kWh zijn dat er 7, voor 2925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3875 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de investeerders prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Godveerdegem?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-godveerdegem

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Godveerdegem vergelijken? Gebruikmakend van onze stappenplan vergelijk je vandaag nog een deskundige aanbieder in jouw omgeving. Verscheidene aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets de aard van de woning. Het type dak (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies vervolgens een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur biedt zo goedzonnepanelen advies in Godveerdegem.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: achternaam, voornaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Vandaar komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 3-4 dagen volgen er offertes van adviseurs uit de regio. Let niet alleen op de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld RoHS certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Goed om te weten: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen allerlei prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn gebouwendie een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De tarieven beginnen bij €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Godveerdegem op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Godveerdegem
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Godveerdegem een bijdrage – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!