Borsbeke

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Borsbeke? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en financieel interessant. Door middel van een zonnepanelen-installatie wek je in eigen beheer groene stroom op. Dankzij dalende kosten, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels deze pagina bekijk jij waardevolle aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Borsbeke!

zonnepanelen installateur 9552
 • Structureel lagere energiekost.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHerzele
Postcode95520
Gasverbruik20.720 kWh
Stroomverbruik kWh3532,63407350822 kWh
Gemiddelde energierekening€165,82

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Borsbeke juli 2024

Een landelijke subsidiepot is er helaas niet in België. In een aantal gemeenten vind je regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar energiesparen.be ontdek je hoe het ervoor staat in de gemeente Herzele. Is er niets over te lezen? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Herzele kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Via de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Borsbeke
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er bestaat een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4690), dan is het voordeel al snel €581. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een soort vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit gaat wel veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Borsbeke schommelen tussen de €5100 en €6400 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen draait uit op ongeveer 2840 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Essent en/of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €710,00 (onkosten juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Borsbeke kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder check je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117407€3600 – €4350€410
2303012€5125 – €5825€550
3331014€6025 – €6025€725
4384017€6400 – €6750€940
5440019€7100 – €7275€1030
6515022€7400 – €8000€1090

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Borsbeke vind je of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Borsbeke bedraagt 3532,63407350822 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 2000 kWh moet je rekenen op 8, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 4000 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De doorsnee investeerders installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook onderscheiden we dunne-film panelen. Deze PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Borsbeke?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-borsbeke

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Borsbeke vergelijken? Met behulp van onze stappenplan vergelijk jij moeiteloos een uitstekende leverancier in de regio. Veel aanbieders bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de prijzen. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf het type huis. Het genre woning (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Borsbeke.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn naam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Daardoor weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Vervolgens ontvang je de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit de buurt. Pas op voor alleen de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook certificering (zoals bijv. Recyclage, ISO certificaat, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden meerdere rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan ondernemingen die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost zo’n €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is niet nodig.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Borsbeke op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Borsbeke
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Borsbeke verplichte kost – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door mensen die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Beschik jij over een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!