Viersel

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Viersel? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en goed voor de portemonnee. Middels innovatieve zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Omwille van de steeds gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Op basis van onze vergelijker bekijk je toepasbare aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Viersel!

zonnepanelen installateur 2240
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Duurzame investering.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieAntwerpen
GemeenteZandhoven
Postcode22400
Gasverbruik22.990 kWh
Stroomverbruik kWh3595 kWh
Gemiddelde energierekening€176,68

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Viersel mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar energiesparen.be doorzoek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Zandhoven. Geen resultaten? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Zandhoven zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Viersel
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten extra voordelig een speciale lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor het installeren van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4960), dan pak je al snel €615. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jeeen passende vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit overschot. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: deze klassieke mechanische meters worden ingeruild voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Viersel komen doorgaans uit tussen de €4700 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2740 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Essent en Oxxio betaal je hiervoor wel €685,00 (prijspeil mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Viersel kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna ontdek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118508€3475 – €4450€410
2276012€5300 – €5875€500
3341016€6000 – €6150€850
4409016€6525 – €6725€940
5464019€7100 – €7250€1000
6511021€7400 – €8125€1070

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Viersel vind jij of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Viersel is 3595 kWh. Hiervoor heb je nodig omstreeks 11 panelen van 320 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1975 kWh gaat het om 8, voor 2900 kWh gaat het om 11, en voor 3825 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Veel consumenten installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder vind je dunne-film panelen. Deze panelen zijn breed inzetbaar. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Viersel?

Voor zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-viersel

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Viersel vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan kies jij vandaag nog een deskundige leverancier in de buurt. Sommige monteurs bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf zo specifiek mogelijk de woning. Het soort huis (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn van groot belang. Kies daarna een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman levert jou dan ook relevant zonnepanelen advies in Viersel.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar wees scherp op certificering (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan vele prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gebouwendie het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost om en nabij de €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen vereiste.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Viersel op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Viersel
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Viersel een distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor mensen met een zogenaamde terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €87,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!