Pulderbos

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Pulderbos? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en je kunt er geld mee verdienen. Door middel van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf energie op uit de zon. Door o.a. dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door zonnepanelenvoordeel.be vind jij omvangrijke raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Pulderbos!

zonnepanelen installateur 2242
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieAntwerpen
GemeenteZandhoven
Postcode22420
Gasverbruik23.000 kWh
Stroomverbruik kWh3300 kWh
Gemiddelde energierekening€170,08

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Pulderbos mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet beschikbaar in België. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be doorzoek je wat er precies mogelijk is in de gemeente Zandhoven. Kan je het niet vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Zandhoven kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Met de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Pulderbos
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De overheid biedt een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4970), dan is het voordeel al snel €616. Houd rekening met 2 aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je een redelijke vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Op dat moment krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de klassieke mechanische tellers gaan plaats maken voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al vele tienduizenden woningen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Pulderbos variëren tussen de €4000 en €6100 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa pakweg 2750 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en/of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €687,50 (vergoeding mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Pulderbos bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder vind jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119108€3450 – €4425€420
2296013€5275 – €5700€500
3347014€6075 – €6250€800
4402016€6500 – €6675€880
5444020€6925 – €7275€990
6482021€7525 – €7800€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Tevens is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Pulderbos lees jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Pulderbos bedraagt 3300 kWh. Je hebt dus nodig rond de 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2925 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3900 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Bijna alle investeerders geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens vind je dunne-film panelen. Deze PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Pulderbos?

Tijdens de montage van zonnepanelen op het huis is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-pulderbos

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Pulderbos vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs kies je in een zeer korte periode een professionele leverancier in jouw omgeving. Verschillende installateurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijs. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf het type huis. Het type dak (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Pulderbos.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn naam, telefoonnummer en een e-mailadres. Zo weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Daarna ontvangt u ook de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na uiterlijk een week krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit de regio. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan allerlei mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gymzalen die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De kosten bedragen zo’n €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Pulderbos op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Pulderbos
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Pulderbos een bijdrage – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor consumenten met een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomAls gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €86,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!