Westmeerbeek

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Westmeerbeek? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en fiscaal aantrekkelijk. Met behulp van zonnepanelen bij je huis wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door dalende kosten, de speciale 6%-BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij samengestelde aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Westmeerbeek!

zonnepanelen installateur 2235
 • Lagere energielasten.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieAntwerpen
GemeenteHulshout
Postcode22350
Gasverbruik22.970 kWh
Stroomverbruik kWh3585 kWh
Gemiddelde energierekening€176,37

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Westmeerbeek mei 2024

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Hulshout. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €900,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Hulshout zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Westmeerbeek
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens met een interessante rente een lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Val jij in deze categorie? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4940), dan loopt het voordeel al gauw op tot €612. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het gaat om een privé-woningen de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een passende vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de “ouderwetse” tellers worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Westmeerbeek schommelen tussen de €4700 en €6900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op pakweg 2720 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €680,00 (vergoeding mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Westmeerbeek kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel bekijk je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118106€3625 – €4375€410
2308012€5050 – €5825€575
3345015€6000 – €6175€850
4393018€6425 – €6700€890
5456020€7000 – €7175€1020
6483022€7700 – €8050€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Westmeerbeek check jij of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Westmeerbeek is 3585 kWh. Dat staat gelijk aan ongeveer 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1925 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2825 kWh gaan we uit van 12, en voor 3825 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De gemiddelde bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Westmeerbeek?

Puur voor zonnepanelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-westmeerbeek

Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Westmeerbeek vergelijken? Door de adviezen van onze specialisten kies je vandaag nog een deskundige leverancier in de regio. Tal van bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de kosten. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer zo specifiek mogelijk het huis. Het soort woning (plat en/of schuin) en de ligging van het huis zijn daarin van belang. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Westmeerbeek.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Als laatste versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit de omgeving. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (bijv. VDE keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen allerlei bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost zo’n €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Westmeerbeek op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Westmeerbeek
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Westmeerbeek aanvullend capaciteitstarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!