Massenhoven

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Massenhoven? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en financieel interessant. Gebruikmakend van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen zonne-energie op. Wegens de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de speciale terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn dak geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Via de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij omvangrijke adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Massenhoven!

zonnepanelen installateur 2240
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieAntwerpen
GemeenteZandhoven
Postcode22400
Gasverbruik22.980 kWh
Stroomverbruik kWh3590 kWh
Gemiddelde energierekening€176,53

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Massenhoven mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet aan de orde in België. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) lees jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Zandhoven. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Zandhoven kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Via de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Massenhoven
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren heel voordelig een speciale lening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is nu een speciale afspraak die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor het installeren van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4950), dan is jouw winst al gauw €614. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terug op het net injecteren. Daarvoor ontvang jenatuurlijk een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De plannen zijn om dit te veranderen: deze klassieke mechanische meters worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen goed voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al enkele honderdduizenden huizen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (mei 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Massenhoven variëren tussen de €4400 en €6600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in om en nabij 2730 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Delta en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €682,50 (vergoeding mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Massenhoven bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna vind jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118008€3525 – €4500€400
2301011€5050 – €5625€625
3342014€6100 – €6050€800
4395018€6550 – €6850€930
5453019€6900 – €7225€1010
6497022€7475 – €7850€1090

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Massenhoven tref jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Massenhoven is 3590 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1850 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2850 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Meer dan de helft van de huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Massenhoven?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw dak is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-massenhoven

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Massenhoven vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs tref jij snel en eenvoudig een goede vakspecialist in de regio. Een aantal bedrijven beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf expliciet het huis. De woning-categorie (schuin of plat) en de geografische ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Selecteer ook een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Massenhoven.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: je voor- en achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgen er offertes van deskundigen uit de regio. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen meerdere bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name stadions die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Huren kan al vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet nodig.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Massenhoven op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Massenhoven
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Massenhoven een bijdrage – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor Belgen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €86,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!