Pulle

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Pulle? Zonnepanelen zijn duurzaam en heb je razendsnel terugverdiend. Door innovatieve zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Door het financieel interessante plaatje, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de zogenaamde terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is dit iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Via deze pagina bekijk je omvangrijke toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Pulle!

zonnepanelen installateur 2243
 • Makkelijk geld besparen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieAntwerpen
GemeenteZandhoven
Postcode22430
Gasverbruik23.010 kWh
Stroomverbruik kWh3305 kWh
Gemiddelde energierekening€170,24

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Pulle mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet aan de orde in België. Er zijn nog wel gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) check je hoe het ervoor staat in de gemeente Zandhoven. Kan je het niet vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Zandhoven zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Pulle
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten tegen een gunstige rente een afbetalingsregeling kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4980), dan is het belastingvoordeel al gauw €617. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Op dat moment ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: deze klassieke mechanische meters gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al 500.000huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Pulle komen doorgaans uit tussen de €5000 en €5700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in zo’n 2760 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en/of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €690,00 (prijspeil mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Pulle is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel tref jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120707€3525 – €4325€410
2270012€5225 – €5675€600
3321014€5975 – €6275€775
4418016€6325 – €6775€880
5455019€7025 – €7200€1020
6481021€7500 – €7800€1090

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Pulle zie je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Pulle bedraagt 3305 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1975 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3975 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Meer dan 50% van de klanten prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Pulle?

Puur voor panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-pulle

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Pulle vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips zoek jij in enkele stappen een betrouwbare specialist in jouw omgeving. Het merendeel van de adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de prijs. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer het type huis. Het genre dak (plat + schuin) en de ligging van het huis zijn van groot belang. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Pulle.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en het mailadres. Dan is het helder hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen volgen er offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar vraag ook om relevante keurmerken (zoals Recyclage, IEC keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen diverse bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn gymzalen die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Beschikbaar vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom van de pv-panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Voldoende eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Pulle op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Pulle
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Pulle een aanvullend distributienettarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG is duidelijk: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €90,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!