Moorsele

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Moorsele? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en heb je razendsnel terugverdiend. Dankzij zonnepanelen op je woning wek je zelf energie op uit de zon. Door o.a. de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door zonnepanelenvoordeel.be doorzoek jij uitgebreide info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Moorsele!

zonnepanelen installateur 8560
 • Lagere energiekost.
 • Goed voor het milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteWevelgem
Postcode85600
Gasverbruik22.300 kWh
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€170,54

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Moorsele september 2023

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Regelmatig hebben gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website energiesparen.be check jij wat de regels zijn in de gemeente Wevelgem. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Wevelgem zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Moorsele
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4520), dan is het voordeel al snel €560. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je weer terug injecteren aan het net. Ter compensatie ontvang je natuurlijk een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Er is wel verandering op komst: de ouderwetse tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Moorsele fluctueren tussen de €5300 en €5900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen wekt op pakweg 2880 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Delta en/of Oxxio betaal je al snel €720,00 (prijspeil september 2023). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Moorsele is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder vind jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119708€3650 – €4350€440
2308011€5025 – €5675€650
3336015€5950 – €6150€825
4403017€6475 – €6775€940
5440020€7000 – €7250€1030
6509021€7700 – €7975€1080

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Moorsele zie je de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Moorsele is 3450 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 12 panelen van 295 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 2000 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2825 kWh gaat het om 12, en voor 3875 kWh gaat het om 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Meer dan 50% van de bewoners maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Moorsele?

Voor de installatie van panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-moorsele

Interessante installaties:


Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Moorsele vergelijken? Door onze stappenplan heb jij in enkele stappen een betrouwbare expert in jouw eigen buurt. De meeste specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de prijs. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf het soort woning. Het soort dak (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn daarin van belang. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Moorsele.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en het emailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend ontvang je de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar bekijk ook certificering (bijv. VDE keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen verscheidene interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn bedrijven die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De kosten bedragen zo’n €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge instapprijs is is geen vereiste.
 • Of denk aan een meer collectief project. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Moorsele op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Moorsele
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Moorsele een bijdrage – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Vlamingen met een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!