Gullegem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Gullegem? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en fiscaal aantrekkelijk. Gebruikmakend van innovatieve zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien gunstigere prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn dak geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Gebruikmakend van onze website check jij actuele raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Gullegem!

zonnepanelen installateur 8560
 • Direct lagere energielasten.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteWevelgem
Postcode85600
Gasverbruik22.290 kWh
Stroomverbruik kWh3445 kWh
Gemiddelde energierekening€170,39

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Gullegem december 2023

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be lees je wat de regels zijn in de gemeente Wevelgem. Onduidelijke informatie? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Wevelgem kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Middels de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Gullegem
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4510), dan loopt het voordeel al gauw op tot €559. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, injecteer je terug op het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een gepaste vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In die situatie krijg je nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de traditionele tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel gecompenseerd wordt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al enkele honderdduizenden consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Gullegem liggen tussen de €5300 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen genereert om en nabij 2870 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Essent en Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €717,50 (onkosten december 2023). Met goedkope zonnepanelen in Gullegem kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119506€3500 – €4300€410
2284011€5275 – €5850€600
3338014€5900 – €6025€725
4387017€6400 – €6750€880
5446019€7025 – €7225€1010
6504023€7700 – €7825€1040

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Gullegem zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gullegem bedraagt 3445 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2850 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 4000 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Meer dan 50% van de bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Gullegem?

Voor het leggen van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-gullegem

Plaatsen in de omgeving:


Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Gullegem vergelijken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt zoek je in een zeer korte periode een professionele expert in jouw omgeving. De meeste bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer de aard van het huis. Het soort dak (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn relevant. Kies vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Gullegem.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn voorletter + achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Dan komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Nadien ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit uw regio. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden vele bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gebouwendie hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kan al vanaf €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De totale huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Veel spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Gullegem op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Gullegem
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Gullegem aanvullend capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Belgen met de terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG is duidelijk: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!