Geluwe

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Geluwe? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Op basis van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je in eigen beheer groene stroom op. Vanwege de lagere prijs van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de welbekende terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? D.m.v. deze pagina check jij actuele adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Geluwe!

zonnepanelen installateur 8940
 • Lagere energiekost.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteWervik
Postcode89400
Gasverbruik23.360 kWh
Stroomverbruik kWh3490,1451414087 kWh
Gemiddelde energierekening€175,86

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Geluwe juni 2024

Een speciale subsidie is niet beschikbaar in België. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Wervik. Geen resultaten? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Wervik zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Geluwe
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is nu een speciale afspraak die oudere woningen aanmoedigt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4830), dan is jouw winst al gauw €599. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet een 100% prive-woning zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest injecteer je terug op het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dit geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor dit overschot. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de traditionele tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van de fabrikant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (juni 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Geluwe komen doorgaans uit tussen de €5000 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in plusminus 2710 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en Nuon staat dit al gauw gelijk aan €677,50 (prijs juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Geluwe bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120406€3550 – €4300€410
2291013€5025 – €5875€525
3340015€5900 – €6200€750
4404017€6325 – €6650€890
5440020€6975 – €7200€990
6480021€7700 – €8050€1100

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Geluwe achterhaal jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Geluwe is 3490,1451414087 kWh. Hiervoor heb je nodig zo’n 11 panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1900 kWh zijn dat er circa 8, voor 2925 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3850 kWh zijn dat 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De meeste bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Geluwe?

Tijdens de montage van zonnepanelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-geluwe

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Geluwe vergelijken? Via de uitleg die hierna komt zoek jij in enkele stappen een deskundige installateur in de buurt. De meeste specialisten bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer de karakteristieken van het huis. Het type woning (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn van groot belang. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Geluwe.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: naam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten uit uw regio. Kijk verder dan de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met certificering (zoals TÜV keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn verscheidene duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan organisaties die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kan al vanaf €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De totale huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet nodig.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Geluwe op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Geluwe
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Geluwe een vergoeding aan de distributienetbeheerder – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor mensen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!