Langemark

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Langemark? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en men kan er flink door besparen. Door gebruik te maken van de nieuwste zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens gunstigere prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de interessante terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? Door onze tool doorzoek je waardevolle adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Langemark!

zonnepanelen installateur 8920
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Goed voor het milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteLangemark-Poelkapelle
Postcode89200
Gasverbruik23.320 kWh
Stroomverbruik kWh3488,89546693519 kWh
Gemiddelde energierekening€175,67

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Langemark juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet aan de orde in België. In sommige gemeenten zijn er interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website energiesparen.be lees je welke regelingen er zijn in de gemeente Langemark-Poelkapelle. Kan je het niet vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Langemark-Poelkapelle bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Langemark
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet. Deze groene leningen waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4790), dan bedraagt het voordeel al snel €594. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. In ruil krijg je een soort vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit gaat wel veranderen: de traditionele tellers worden ingewisseld voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Langemark fluctueren tussen de €4300 en €5700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa plusminus 3080 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Essent en Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €770,00 (tarieven juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Langemark bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna check je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117306€3475 – €4450€430
2278011€5200 – €5725€625
3325014€6075 – €6100€775
4420017€6375 – €6800€950
5437020€6950 – €7175€1010
6506023€7400 – €7900€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Ook is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Langemark bekijk je of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Langemark is 3488,89546693519 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2800 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3825 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Bijna alle investeerders bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed vind je dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Langemark?

Puur voor PV-panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-langemark

Installateur zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Langemark vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder vergelijk jij vandaag nog een betrouwbare expert in je woonplaats. Verscheidene installateurs bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer zo concreet mogelijk het huis. Het type woning (plat of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn essentieel. Maak vervolgens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Langemark.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Dan is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (bijv. ISO certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden vele interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere ondernemingen die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Huren kan al vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom van de pv-panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Langemark op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Langemark
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Langemark een vergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor Belgen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €95,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!