Hargimont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Hargimont? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en heb je razendsnel terugverdiend. Op basis van de investering in zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Gezien de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? D.m.v. onze website vind jij veelzijdige aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Hargimont!

zonnepanelen installateur 6900
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Goed voor het milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieLuxemburg
GemeenteMarche-En-Famenne
Postcode69000
Gasverbruik21.090 kWh
Stroomverbruik kWh3445 kWh
Gemiddelde energierekening€165,39

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Hargimont juli 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. In sommige gemeenten zijn er energiepremies of speciale groene leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Marche-En-Famenne. Kan je het niet vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €800,00. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Marche-En-Famenne zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door middel van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Hargimont
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren extra voordelig een lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De overheid biedt een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voor zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4810), dan bedraagt het voordeel al snel €596. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil ontvang je een redelijke vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De plannen zijn om dit te veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement kan je vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Al enkele honderdduizenden woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Hargimont liggen tussen om en nabij de €5100 en €6500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa om en nabij 2900 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Delta en Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €725,00 (vergoeding juli 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Hargimont kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117007€3575 – €4300€390
2307012€5050 – €5725€675
3334016€5925 – €6200€800
4388016€6350 – €6750€950
5447019€7000 – €7225€1030
6497021€7550 – €7825€1080

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Verder is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Hargimont achterhaal je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hargimont bedraagt 3445 kWh. Je hebt dus nodig zo’n 11 panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2850 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3975 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De meeste consumenten installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Hargimont?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op een woning is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hargimont

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Hargimont vergelijken? Met behulp van tips van onze adviseurs vergelijk jij binnen enkele minuten een uitstekende monteur in jouw omgeving. Sommige monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer de karakteristieken van de woning. Het type huis (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn essentieel. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist geeft dan professioneel zonnepanelen advies in Hargimont.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: naam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar vraag ook om relevante keurmerken (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden diverse aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere bedrijven die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • Het maandelijkse bedrag ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Hargimont op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Hargimont
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Hargimont verplichte kost – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor mensen met een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding ligt op die manier te laag. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!