Zepperen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Zepperen? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en fiscaal aantrekkelijk. Via het zonnepanelen-systeem wek je in eigen beheer groene stroom op. Wegens de dalende prijzen van de panelen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Via onze website vind je accurate informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in Zepperen!

zonnepanelen installateur 3800
 • Direct lagere energielasten.
 • Milieubewuste keuze.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieLimburg
GemeenteSint-Truiden
Postcode38000
Gasverbruik20.770 kWh
Stroomverbruik kWh3585 kWh
Gemiddelde energierekening€167,20

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Zepperen april 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) doorzoek je wat de regels zijn in de gemeente Sint-Truiden. Kan je het niet vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Sint-Truiden zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Zepperen
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren heel voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Op de aanschaf van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4490), dan loopt het voordeel al gauw op tot €557. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je een soort vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dit geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de ouderwetse tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een 5 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim enkele honderdduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Zepperen schommelen tussen de €4500 en €6600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in circa 2880 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Essent en/of NLE betaal je al snel €720,00 (tarief april 2024). Met goedkope zonnepanelen in Zepperen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf ontdek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118206€3650 – €4200€400
2293013€5175 – €5800€500
3353016€6000 – €6225€825
4401017€6325 – €6850€880
5456020€6925 – €7200€1010
6486022€7600 – €8050€1090

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Zepperen tref je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zepperen is 3585 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig om en nabij 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1875 kWh gaat het om 7, voor 2900 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. Veel woningbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Zepperen?

Voor de installatie van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-zepperen

Installateur zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Zepperen vergelijken? Op basis van het advies hieronder vergelijk je binnen enkele minuten een professionele specialist in jouw streek. Verschillende adviseurs beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de offerteprijs. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer het soort huis. Het soort woning (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Zepperen.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten uit de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn diverse prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan clubhuizen die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost om en nabij de €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Veel spaargeld is niet nodig.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Zepperen op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Zepperen
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Zepperen een netvergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen waar sprake is van een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik dit betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €87,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!