Villers-Le-Peuplier

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Villers-Le-Peuplier? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en leveren ook nog eens euro’s op. Met zonnepanelen gericht op het zuiden wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Ten gevolg van de dalende prijzen van de panelen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de speciale terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Heeft ons huis een geschikt dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? D.m.v. onze vergelijker check jij veelzijdige tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Villers-Le-Peuplier!

zonnepanelen installateur 4280
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • BTW terugvragen.

ProvincieLuik
GemeenteHannut
Postcode42800
Gasverbruik22.210 kWh
Stroomverbruik kWh3405 kWh
Gemiddelde energierekening€169,15

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Villers-Le-Peuplier juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet in België. In verschillende gemeenten zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op energiesparen.be vind jij wat de regels zijn in de gemeente Hannut. Kan je hier niets over vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Hannut zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Villers-Le-Peuplier
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4430), dan loopt het voordeel al gauw op tot €549. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het gaat om een privé-woningen de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terug op het net injecteren. Voor deze elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: deze traditionele energiemeters worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al 500.000huizen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Villers-Le-Peuplier fluctueren tussen de €4100 en €6000, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor circa 3090 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Engie en Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €772,50 (prijs juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Villers-Le-Peuplier kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120108€3425 – €4375€420
2301011€5100 – €5825€550
3359014€5975 – €6100€825
4392016€6350 – €6675€900
5462020€7025 – €7200€1000
6485023€7500 – €7975€1070

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Villers-Le-Peuplier tref jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Villers-Le-Peuplier bedraagt 3405 kWh. Je hebt dus nodig zo’n 11 panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1825 kWh gaan we uit van 8, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De meeste investeerders geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Villers-Le-Peuplier?

Voor het laten leggen van panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-villers-le-peuplier

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Villers-Le-Peuplier vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan vergelijk jij binnen enkele minuten een deskundige leverancier in jouw omgeving. Veel leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets het type huis. Het soort huis (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn van groot belang. Maak tevens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman geeft jou dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Villers-Le-Peuplier.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en een e-mailadres. Op die manier weten we hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven uit de regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar bekijk ook relevante keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is het gewoon te duur? Goed om te weten: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen vele interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan scholen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost om en nabij de €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Villers-Le-Peuplier op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Villers-Le-Peuplier
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Villers-Le-Peuplier een vergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor consumenten met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €85,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!