Thisnes

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Thisnes? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en je kunt er geld mee verdienen. Gebruikmakend van zonnepanelen bij je huis wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Als gevolg van dalende prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met deze pagina ontdek jij handige gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Thisnes!

zonnepanelen installateur 4280
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Goed voor het milieu.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieLuik
GemeenteHannut
Postcode42800
Gasverbruik22.190 kWh
Stroomverbruik kWh3395 kWh
Gemiddelde energierekening€168,85

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Thisnes juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er jammer genoeg niet in België. In een aantal gemeenten vind je een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Hannut. Kan je hier niets over vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Hannut bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Thisnes
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens extra goedkoop een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4410), dan pak je al snel €547. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je weer terug injecteren aan het net. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De kans is groot dat dit gaat veranderen: deze traditionele energiemeters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Thisnes variëren tussen de €5000 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen wekt op grofweg 3070 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en/of Nuon betaal je hiervoor wel €767,50 (onkosten juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Thisnes is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119007€3450 – €4275€430
2308011€5025 – €5900€575
3343016€5950 – €6275€825
4404018€6400 – €6750€930
5438020€7100 – €7225€980
6509022€7550 – €7800€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Mede is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Thisnes ontdek jij de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Thisnes is 3395 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1950 kWh zijn dat er 7, voor 2875 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3925 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de klanten installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Thisnes?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-thisnes

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Thisnes vergelijken? Door het advies hieronder kies je vandaag nog een goede aanbieder in jouw omgeving. Het merendeel van de specialisten hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de verkoopprijs. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer het soort huis. Het soort dak (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn daarin van belang. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Thisnes.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Dan is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts uit de buurt. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar vraag ook om de benodigde certificaten (bijv. Recyclage, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen allerlei prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan verenigingen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Huren kan al vanaf €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Thisnes op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Thisnes
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Thisnes aanvullend capaciteitstarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door mensen met de terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!