Huccorgne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Huccorgne? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en een goede investering. Middels thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Omwille van de lagere prijs van de panelen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de speciale terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Middels onze vergelijker tref je handige adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Huccorgne!

zonnepanelen installateur 4520
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLuik
GemeenteWanze
Postcode45200
Gasverbruik22.900 kWh
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€173,04

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Huccorgne juli 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet in België. In verschillende gemeenten zien we een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website energiesparen.be bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Wanze. Geen resultaten? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit scheelt je zo €800,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Wanze kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Huccorgne
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4370), dan bedraagt het voordeel al snel €542. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terug op het net injecteren. Daarvoor krijg jeeen gepaste vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Dit gaat wel veranderen: de “ouderwetse” tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met 6 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al 500.000gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (juli 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Huccorgne komen doorgaans uit tussen de €4000 en €6800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op ongeveer 2960 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Engie en Qurrent betaal je al snel €740,00 (vergoeding juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Huccorgne bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder lees je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119508€3700 – €4400€410
2299012€5300 – €5700€525
3340015€5900 – €6200€850
4390016€6400 – €6850€890
5458020€6900 – €7150€1020
6519023€7425 – €7850€1100

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Huccorgne zie je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Huccorgne bedraagt 3450 kWh. Je hebt dus nodig pakweg 10 panelen van 285 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2825 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3975 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Bijna alle consumenten bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Huccorgne?

Voor het leggen van PV-panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-huccorgne

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Huccorgne vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder vind je moeiteloos een professionele vakman in jouw streek. Verschillende installateurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de kosten. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer de karakteristieken van de woning. Het soort woning (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn relevant. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Huccorgne.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en het mailadres. Zo komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens ontvangt u ook de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  In een week volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar let ook op eventuele keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn allerlei duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan clubhuizen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Beschikbaar vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is is geen vereiste.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Huccorgne op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Huccorgne
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Huccorgne verplichte kost – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor consumenten met een zogenaamde terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!