Ermeton-Sur-Biert

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Ermeton-Sur-Biert? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Door middel van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Omwille van de steeds gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Op basis van zonnepanelenvoordeel.be bekijk je veelzijdige gegevens aangaande zonnepanelen kopen in Ermeton-Sur-Biert!

zonnepanelen installateur 5644
 • Lagere energierekening.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieNamen
GemeenteMettet
Postcode56440
Gasverbruik23.230 kWh
Stroomverbruik kWh3515 kWh
Gemiddelde energierekening€175,88

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Ermeton-Sur-Biert maart 2024

Een speciale subsidie is niet beschikbaar in België. Verscheidene gemeenten werken met energiepremies of speciale groene leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be doorzoek je wat de regels zijn in de gemeente Mettet. Onduidelijke informatie? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Mettet kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Ermeton-Sur-Biert
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een krediet kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4950), dan is het belastingvoordeel al gauw €614. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je een gepaste vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de ouderwetse tellers gaan plaats maken voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Al ruim honderdduizenden woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Ermeton-Sur-Biert liggen tussen de €5100 en €6200 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in om en nabij 2780 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie en Vandebron betaal je al snel €695,00 (tarief maart 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Ermeton-Sur-Biert bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119208€3700 – €4200€440
2300013€5125 – €5825€500
3353014€5975 – €6100€775
4399017€6325 – €6850€890
5464019€7100 – €7250€960
6512021€7675 – €7975€1050

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Ermeton-Sur-Biert tref je of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ermeton-Sur-Biert is 3515 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 12 panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen gewenst, voor 1850 kWh zijn dat er 7, voor 2900 kWh gaat het om 11, en voor 3850 kWh zijn dat 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Veel klanten bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Ermeton-Sur-Biert?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ermeton-sur-biert

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Ermeton-Sur-Biert vergelijken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs tref je in enkele stappen een betrouwbare vakspecialist in de regio. Veel bedrijven beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer de eigenschappen van de woning. Het type woning (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn van groot belang. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Ermeton-Sur-Biert.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Hierdoor weten wij hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Daarna versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar check ook op eventuele keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen meerdere rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor verenigingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Beschikbaar vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is niet nodig.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ermeton-Sur-Biert op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Ermeton-Sur-Biert
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Ermeton-Sur-Biert een netvergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG is duidelijk: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €87,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!