Furnaux

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Furnaux? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en leveren ook nog eens euro’s op. Door gebruik te maken van zonnepanelen op het dak kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Ten gevolg van dalende prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de welbekende terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Geholpen door onze website vind jij toepasbare gegevens aangaande zonnepanelen kopen in Furnaux!

zonnepanelen installateur 5641
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieNamen
GemeenteMettet
Postcode56410
Gasverbruik23.220 kWh
Stroomverbruik kWh3510 kWh
Gemiddelde energierekening€175,73

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Furnaux juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer in België. Er zijn nog wel gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be tref jij wat de regels zijn in de gemeente Mettet. Kan je het niet vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €900,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Mettet zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Furnaux
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren zonder hoge lasten een groene lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voor zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4940), dan pak je al snel €612. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een redelijke vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al enkele honderdduizenden investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Furnaux liggen tussen de €4500 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in pak ‘m beet 2770 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €692,50 (prijspeil juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Furnaux bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf ontdek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120608€3500 – €4300€400
2302012€5200 – €5775€675
3347015€6025 – €6275€750
4415016€6525 – €6725€930
5464019€6925 – €7275€1000
6494021€7625 – €7950€1080

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Overigens is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Furnaux achterhaal je of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Furnaux is 3510 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 10 panelen van 320 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen gewenst, voor 1950 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2950 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3875 kWh zijn dat 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. Meer dan de helft van de woningbezitters kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Furnaux?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-furnaux

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Furnaux vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan vind jij in een zeer korte periode een uitstekende specialist in jouw omgeving. Veel installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer de karakteristieken van de woning. Het genre woning (schuin en/of plat) en de focus-richting van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist geeft op die manier geschikt zonnepanelen advies in Furnaux.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Op die manier weten we hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Nadien ontvang je de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs uit uw regio. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld Recyclage, CE-keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan vele aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Beschikbaar vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Furnaux op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Furnaux
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Furnaux een aanvullend distributienettarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningeigenaren met een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG is duidelijk: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!