Oret

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Oret? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en leveren ook nog eens euro’s op. Middels de investering in zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Mede door dalende kosten, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de speciale terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Gebruikmakend van deze website ontdek jij uitgebreide gegevens over zonnepanelen kopen in Oret!

zonnepanelen installateur 5640
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieNamen
GemeenteMettet
Postcode56400
Gasverbruik23.200 kWh
Stroomverbruik kWh3500 kWh
Gemiddelde energierekening€175,42

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Oret juli 2024

Een landelijke subsidiepot is niet beschikbaar in België. In verschillende gemeenten zien we energiepremies of speciale groene leningen. Door te surfen naar energiesparen.be doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Mettet. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Mettet kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Oret
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4920), dan is het voordeel al snel €610. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terug op het net injecteren. Ter compensatie krijg je een gepaste vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In die situatie krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Oret schommelen tussen de €5100 en €6200, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa pakweg 2750 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €687,50 (prijspeil juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Oret kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna lees jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120307€3400 – €4300€390
2290013€5050 – €5825€675
3357016€6100 – €6025€775
4413017€6375 – €6825€890
5467020€6925 – €7200€960
6516022€7425 – €8025€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Oret check jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oret bedraagt 3500 kWh. Hiervoor zijn benodigd om en nabij 11 panelen van 295 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 2000 kWh gaat het om 8, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. De doorsnee investeerders prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Oret?

Voor panelen op het huis is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-oret

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Oret vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten vergelijk je snel en eenvoudig een professionele specialist in je postcodegebied. De meeste adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets het soort woning. Het type woning (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn essentieel. Selecteer ook een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur geeft dan goedzonnepanelen advies in Oret.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Zo weten wij hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Nadien verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar check ook op eventuele keurmerken (zoals bijv. TÜV keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden verscheidene aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan clubhuizen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kan al vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is is geen vereiste.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Oret op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Oret
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Oret een vergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €90,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!