Zichen-Zussen-Bolder

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Zichen-Zussen-Bolder? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. Op basis van zonnepanelen bij je huis wek je zelf energie op uit de zon. Ten gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met deze website check je handige raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Zichen-Zussen-Bolder!

zonnepanelen installateur 3770
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Milieubewuste keuze.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieLimburg
GemeenteRiemst
Postcode37700
Gasverbruik20.620 kWh
Stroomverbruik kWh3510 kWh
Gemiddelde energierekening€164,89

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Zichen-Zussen-Bolder juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er jammer genoeg niet in België. Regelmatig hebben gemeenten speciale premies en/of leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be lees jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Riemst. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit levert al snel honderden euro’s op. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Riemst kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Zichen-Zussen-Bolder
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen extra voordelig een groene lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er bestaat een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4340), dan profiteer je al van een korting van zo’n €538. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terug op het net injecteren. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een passende vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Zichen-Zussen-Bolder liggen tussen de €4400 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen genereert grofweg 2730 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en/of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €682,50 (tarief juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Zichen-Zussen-Bolder kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118307€3625 – €4400€380
2277012€5250 – €5675€575
3329016€5975 – €6100€725
4392017€6525 – €6650€940
5457019€7050 – €7175€970
6509022€7575 – €8075€1070

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Dankzij de zonnepanelencheck Zichen-Zussen-Bolder check je of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zichen-Zussen-Bolder is 3510 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1825 kWh zijn dat er 7, voor 2925 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3975 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Bijna alle woningbezitters bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Zichen-Zussen-Bolder?

Voor de installatie van panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-zichen-zussen-bolder

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Zichen-Zussen-Bolder vergelijken? Dankzij onze stappenplan vergelijk jij in enkele stappen een professionele installateur in de buurt. Diverse bedrijven hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijs. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer het soort woning. De dak-categorie (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn cruciaal. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Zichen-Zussen-Bolder.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft naam, het 06-nummer, en het emailadres. Daardoor is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs uit de buurt. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn verschillende aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere organisaties die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De tarieven beginnen bij €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is niet nodig.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Zichen-Zussen-Bolder op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Zichen-Zussen-Bolder
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Zichen-Zussen-Bolder een vergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor mensen met de terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar dit tarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!