Vroenhoven

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Vroenhoven? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en een goede investering. Gebruikmakend van de investering in zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de zogenaamde terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Geholpen door onze tool vind jij waardevolle info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Vroenhoven!

zonnepanelen installateur 3770
 • Lagere energielasten.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Lange levensduur.

ProvincieLimburg
GemeenteRiemst
Postcode37700
Gasverbruik20.610 kWh
Stroomverbruik kWh3505 kWh
Gemiddelde energierekening€164,74

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Vroenhoven april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet beschikbaar in België. Wel bestaan er gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door gebruik te maken van energiesparen.be bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Riemst. Kan je het niet vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Riemst zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Vroenhoven
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening. Deze groene leningen waarmee consumenten extra voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4330), dan is jouw winst al gauw €537. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jeeen passende vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De plannen zijn om dit te veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Vroenhoven variëren tussen de €4900 en €6000 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op zo’n 2720 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en/of Vandebron betaal je al snel €680,00 (tarieven april 2024). Via goedkope zonnepanelen in Vroenhoven bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder bekijk je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119006€3450 – €4275€440
2292012€5125 – €5875€550
3346016€5925 – €6225€875
4410016€6525 – €6650€910
5470020€6925 – €7150€1000
6502023€7550 – €7950€1060

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Tevens is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Met hulp van de zonnepanelencheck Vroenhoven bekijk jij of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vroenhoven bedraagt 3505 kWh. Dat staat gelijk aan rond de 12 pv-panelen van 295 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2875 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. Meer dan de helft van de huizenbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De investering is laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Vroenhoven?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-vroenhoven

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Vroenhoven vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder zoek jij binnen enkele minuten een uitstekende aanbieder in jouw streek. Veel monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de offerteprijs. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer de eigenschappen van het huis. Het type woning (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Kies vervolgens een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Vroenhoven.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na uiterlijk een week volgen er offertes van vakmannen uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar bekijk ook certificering (bijvoorbeeld Recyclage, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan nogal wat bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De kosten bedragen zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Vroenhoven op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Vroenhoven
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Vroenhoven een netvergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor consumenten met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €90,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!