Millen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Millen? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en heb je razendsnel terugverdiend. Via de nieuwste zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Mede door gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? D.m.v. deze website doorzoek je toepasbare informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Millen!

zonnepanelen installateur 3770
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Groene investering.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieLimburg
GemeenteRiemst
Postcode37700
Gasverbruik20.580 kWh
Stroomverbruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€164,28

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Millen april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet meer in België. Wel bestaan er gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be tref je de spelregels in de gemeente Riemst. Kan je hier niets over vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €900,00. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Riemst zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Met de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Millen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens erg goedkoop een speciaal type lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Val jij in deze categorie? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€5050), dan is het belastingvoordeel al gauw €626. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie krijg je een soort vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de “ouderwetse” tellers worden ingewisseld voor slimme meters. De komende jaren volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Millen liggen tussen de €5200 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op pakweg 3100 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Budget Energie en/of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €775,00 (vergoeding april 2024). Door goedkope zonnepanelen in Millen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder bekijk jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119308€3625 – €4425€380
2303013€5125 – €5825€675
3341016€6025 – €6250€800
4411017€6300 – €6800€900
5467020€7050 – €7250€990
6502022€7625 – €7800€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Millen zie je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Millen bedraagt 3490 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 panelen toereikend, voor 1800 kWh gaan we uit van 8, voor 3000 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3825 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. De doorsnee consumenten prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer vind je dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Millen?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw dak is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-millen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Millen vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan vind jij moeiteloos een deskundige vakman in je postcodegebied. Een aantal leveranciers hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de kosten. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer het type huis. Het type huis (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Millen.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Bij de laatste stap versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van specialisten met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar check ook eventuele keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is het gewoon te duur? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien meerdere bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan ondernemingen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost om en nabij de €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen vereiste.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Millen op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Millen
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Millen een forfaitaire vergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomAls gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!