Membruggen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Membruggen? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en financieel interessant. Aan de hand van zonnepanelen op je woning wek je zelf energie op uit de zon. Als gevolg van dalende kosten, de 6% BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Gebruikmakend van onze vergelijker ontdek je waardevolle adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Membruggen!

zonnepanelen installateur 3770
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieLimburg
GemeenteRiemst
Postcode37700
Gasverbruik20.570 kWh
Stroomverbruik kWh3485 kWh
Gemiddelde energierekening€164,12

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Membruggen februari 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door gebruik te maken van energiesparen.be doorzoek je wat de regels zijn in de gemeente Riemst. Kan je het niet vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €800,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Riemst kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Membruggen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze groene leningen waarmee consumenten tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€5040), dan profiteer je al van een korting van zo’n €625. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de overproductie. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de traditionele tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (februari 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Membruggen komen doorgaans uit tussen de €4800 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa grofweg 3090 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Essent en Oxxio betaal je daarvoor zo’n €772,50 (tarieven februari 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Membruggen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117508€3675 – €4325€400
2283013€5175 – €5850€650
3331015€5925 – €6250€850
4387016€6300 – €6675€940
5436019€6900 – €7150€1030
6511022€7575 – €8100€1070

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Membruggen check jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Membruggen is 3485 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Let op: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1850 kWh moet je uitgaan van 7, voor 3000 kWh gaan we uit van 12, en voor 4000 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Veel huizenbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Membruggen?

Puur voor PV-panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-membruggen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Membruggen vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt vind je snel en eenvoudig een betrouwbare leverancier in jouw eigen buurt. De meeste bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer de aard van de woning. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Membruggen.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Daardoor is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Nadien krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na zo’n 5 werkdagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de laagste offerte, maar check ook op relevante keurmerken (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn allerlei duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Beschikbaar vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Membruggen op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Membruggen
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Membruggen een forfaitaire vergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor mensen met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomHet gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!