Kanne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Kanne? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. Via zonnepanelen op het dak kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Wegens de aantrekkelijke paneel prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Via deze pagina doorzoek je omvangrijke informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Kanne!

zonnepanelen installateur 3770
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieLimburg
GemeenteRiemst
Postcode37700
Gasverbruik20.560 kWh
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€163,97

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Kanne april 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. In verschillende gemeenten zien we duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door gebruik te maken van energiesparen.be check jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Riemst. Is de informatie niet te vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Riemst is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door middel van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Kanne
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren zonder hoge lasten een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er bestaat een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Val jij in deze categorie? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€5030), dan loopt het voordeel al gauw op tot €624. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een redelijke vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de overproductie. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de “ouderwetse” tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden investeerders hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Kanne zitten vaak tussen de €4500 en €6000 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa ongeveer 3080 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Essent en/of Vandebron betaal je al snel €770,00 (kosten april 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Kanne is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht check je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118008€3575 – €4425€430
2306011€5125 – €5825€675
3332015€6075 – €6250€775
4398018€6500 – €6600€900
5462020€6900 – €7125€990
6519022€7600 – €8150€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Kanne zie je of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kanne bedraagt 3480 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 8, voor 3000 kWh gaan we uit van 12, en voor 3925 kWh gaat het om 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. De meeste bewoners installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien onderscheiden we dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Kanne?

Voor PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-kanne

Installateur zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Kanne vergelijken? Geholpen door de adviezen van onze specialisten heb je zonder problemen een uitmuntende vakspecialist in jouw eigen buurt. De meeste bedrijven beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de offerteprijs. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf de karakteristieken van de woning. Het genre dak (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Kanne.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Hierdoor komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Daaropvolgend zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed om te weten: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden verschillende aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kan al vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge instapprijs is niet nodig.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Kanne op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Kanne
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Kanne een forfaitaire vergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €95,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!