Warzée

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Warzée? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en je kunt er geld mee verdienen. Geholpen door innovatieve zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Als gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is het iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met behulp van onze tool bekijk jij samengestelde toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Warzée!

zonnepanelen installateur 4590
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Duurzame investering.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieLuik
GemeenteOuffet
Postcode45900
Gasverbruik23.220 kWh
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€171,23

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Warzée juli 2024

Een speciale subsidie is er niet in België. In een aantal gemeenten vind je interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website energiesparen.be tref jij welke regelingen er zijn in de gemeente Ouffet. Onduidelijke informatie? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Ouffet kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Warzée
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens verrassend voordelig een lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4690), dan profiteer je al van een korting van zo’n €581. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terug op het net injecteren. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit overschot. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: deze traditionele energiemeters gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Warzée liggen tussen de €4000 en €6900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op grofweg 2870 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta en Oxxio betaal je hiervoor wel €717,50 (vergoeding juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Warzée bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
121008€3575 – €4300€410
2284011€5025 – €5750€600
3340016€6000 – €6225€875
4384017€6550 – €6600€890
5458020€6950 – €7250€1010
6488021€7400 – €8150€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Warzée achterhaal je of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Warzée is 3310 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig om en nabij 12 panelen van 295 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1950 kWh zijn dat er circa 7, voor 2800 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3850 kWh gaat het om 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De doorsnee consumenten kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen hebben een mooier uiterlijk. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Warzée?

Puur voor PV-panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-warzee

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Warzée vergelijken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt vind je zonder problemen een erkende aanbieder in jouw omgeving. Sommige aanbieders bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer de eigenschappen van de woning. Het genre woning (plat + schuin) en de ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman levert jou dan ook relevant zonnepanelen advies in Warzée.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Op die manier komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen uit de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar check ook op relevante keurmerken (bijvoorbeeld Recyclage, RoHS certificaat, IEC keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien diverse prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan ondernemingen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kan al vanaf €55,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet nodig.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Warzée op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Warzée
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Warzée een vergoeding aan de distributienetbeheerder – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor mensen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomHet gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €89,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!