Vyle-Et-Tharoul

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Vyle-Et-Tharoul? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en goed voor de portemonnee. Gebruikmakend van zonnepanelen op je woning wek je zelf schone energie op. Mede door dalende kosten, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de welbekende terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Dankzij deze website lees je praktische info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Vyle-Et-Tharoul!

zonnepanelen installateur 4570
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieLuik
GemeenteMarchin
Postcode45700
Gasverbruik23.170 kWh
Stroomverbruik kWh3585 kWh
Gemiddelde energierekening€177,20

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Vyle-Et-Tharoul juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. Regelmatig hebben gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar energiesparen.be bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Marchin. Is de informatie niet te vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €800,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Marchin zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Met de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Vyle-Et-Tharoul
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4640), dan bedraagt het voordeel al snel €575. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jeeen vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De plannen zijn om dit te veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen goed voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al 500.000woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Vyle-Et-Tharoul fluctueren tussen de €5200 en €6200 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in genereert plusminus 2820 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €705,00 (onkosten juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Vyle-Et-Tharoul kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117206€3500 – €4300€440
2282011€5275 – €5625€675
3348015€6050 – €6200€775
4411016€6300 – €6600€900
5463019€7000 – €7200€980
6486023€7550 – €7825€1050

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Vyle-Et-Tharoul ontdek jij of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vyle-Et-Tharoul bedraagt 3585 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 11 panelen van 295 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1925 kWh zijn dat er circa 7, voor 2925 kWh gaat het om 11, en voor 3925 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Bijna alle consumenten prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Vyle-Et-Tharoul?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-vyle-et-tharoul

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Vyle-Et-Tharoul vergelijken? Met behulp van het advies hieronder vergelijk je snel en eenvoudig een betrouwbare leverancier in jouw streek. Een aantal bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf de aard van de woning. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn essentieel. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Vyle-Et-Tharoul.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar houd ook rekening met certificering (zoals bijv. VDE keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen nogal wat mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor stadions die het dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Beschikbaar vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag blijft de hele periode hetzelfde.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen vereiste.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Vyle-Et-Tharoul op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Vyle-Et-Tharoul
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Vyle-Et-Tharoul een netvergoeding – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Belgen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomZij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €95,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!