Meix-Le-Tige

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Meix-Le-Tige? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en men kan er flink door besparen. Aan de hand van zonnepanelen bij je huis wek je je eigen zonne-energie op. Mede door de steeds gunstigere prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de welbekende terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door deze website ontdek je samengestelde aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Meix-Le-Tige!

zonnepanelen installateur 6747
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieLuxemburg
GemeenteSaint-Léger
Postcode67470
Gasverbruik20.240 kWh
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€159,03

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Meix-Le-Tige juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. Verscheidene gemeenten werken met energiepremies of speciale groene leningen. Op energiesparen.be bekijk jij hoe het ervoor staat in de gemeente Saint-Léger. Kan je hier niets over vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Saint-Léger kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Meix-Le-Tige
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens tegen een lage rente een krediet kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4710), dan is jouw winst al gauw €584. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor krijg jeeen gepaste vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dit geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de “ouderwetse” tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel gecompenseerd wordt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim vele tienduizenden investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Meix-Le-Tige zitten vaak tussen de €4300 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen genereert plusminus 2870 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en/of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €717,50 (vergoeding juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Meix-Le-Tige bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna vind je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
121006€3400 – €4450€410
2277011€5225 – €5600€525
3336016€5900 – €6250€700
4382018€6300 – €6750€910
5450019€6900 – €7200€1030
6494021€7575 – €8075€1110

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Meix-Le-Tige zie je of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Meix-Le-Tige is 3320 kWh. Dit staat voor om en nabij 11 panelen van 300 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1975 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. Meer dan de helft van de bewoners geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn breed inzetbaar. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Meix-Le-Tige?

Voor panelen op een woning is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-meix-le-tige

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Meix-Le-Tige vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten vergelijk jij zonder problemen een erkende installateur in jouw eigen buurt. Het merendeel van de aanbieders bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets zo specifiek mogelijk de woning. Het type woning (schuin of plat) en de focus-richting van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer daarna een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur geeft jou dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Meix-Le-Tige.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Vandaar weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar bekijk ook certificering (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn verscheidene interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gymzalen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Beschikbaar vanaf €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Meix-Le-Tige op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Meix-Le-Tige
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Meix-Le-Tige een netvergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor mensen met de terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €90,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!