Mussy-La-Ville

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Mussy-La-Ville? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en men kan er flink door besparen. Op basis van zonnepanelen op je woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Als gevolg van dalende kosten, de royale 6%-BTW constructie, en de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dit ook op ons dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Geholpen door onze website tref jij omvangrijke info die helpen bij zonnepanelen kopen in Mussy-La-Ville!

zonnepanelen installateur 6750
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Goed voor het milieu.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieLuxemburg
GemeenteMusson
Postcode67500
Gasverbruik20.250 kWh
Stroomverbruik kWh3325 kWh
Gemiddelde energierekening€159,19

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Mussy-La-Ville juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. Soms zijn er binnen gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar energiesparen.be tref jij welke regelingen er zijn in de gemeente Musson. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Musson bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Mussy-La-Ville
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Val jij in deze categorie? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4720), dan is het voordeel al snel €585. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je weer terug injecteren aan het net. Daarvoor ontvang jeeen passende vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In die situatie krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor dit overschot. De plannen zijn om dit te veranderen: deze traditionele energiemeters worden ingeruild voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Mussy-La-Ville komen doorgaans uit tussen de €4200 en €6200 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen mondt uit in om en nabij 2880 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en Pure Energie betaal je hiervoor wel €720,00 (prijspeil juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Mussy-La-Ville kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder vind jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120307€3400 – €4400€440
2303013€5250 – €5800€650
3340016€5900 – €6175€825
4420018€6300 – €6800€910
5431019€6950 – €7250€960
6508023€7700 – €8200€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Mussy-La-Ville check jij of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mussy-La-Ville is 3325 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 10 panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1825 kWh gaat het om 8, voor 2875 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3950 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De meeste consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Verder kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Mussy-La-Ville?

Voor PV-panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-mussy-la-ville

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Goede zonnepanelen bedrijven in Mussy-La-Ville vergelijken? Via het onderstaande stappenplan tref je in enkele stappen een uitstekende specialist in je postcodegebied. Het merendeel van de monteurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de tarieven. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf expliciet jouw woning. Het type huis (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn daarin van belang. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Mussy-La-Ville.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Daarna zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs uit de regio. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar houd ook rekening met certificering (bijv. ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn vele aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan ondernemingen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Huren kan al vanaf €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De totale huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is niet meer noodzakelijk.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Mussy-La-Ville op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Mussy-La-Ville
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Mussy-La-Ville een forfaitaire vergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met pv-panelen met de terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!