Signeulx

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Signeulx? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en hebben een prima rendement. Met de nieuwste zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Wegens dalende prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan het ook op mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Middels onze tool tref jij actuele details aangaande zonnepanelen kopen in Signeulx!

zonnepanelen installateur 6750
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieLuxemburg
GemeenteMusson
Postcode67500
Gasverbruik20.260 kWh
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€159,34

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Signeulx april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet aan de orde in België. Er zijn nog wel gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be tref jij welke regelingen er zijn in de gemeente Musson. Is er niets over te lezen? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Musson zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Met de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Signeulx
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten zonder hoge lasten een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4730), dan loopt het voordeel al gauw op tot €586. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je een soort vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De plannen zijn om dit te veranderen: deze klassieke mechanische meters worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Signeulx liggen tussen om en nabij de €5300 en €6400 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op plusminus 2890 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Delta en/of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €722,50 (vergoeding april 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Signeulx kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117507€3625 – €4225€430
2286012€5075 – €5825€500
3323015€5950 – €6025€875
4409018€6400 – €6625€910
5443019€6950 – €7225€1030
6492021€7575 – €8200€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Signeulx ontdek je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Signeulx is 3330 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2950 kWh zijn dat er 11, en voor 3975 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de huizenbezitters bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Signeulx?

Voor de installatie van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-signeulx

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Signeulx vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan tref je vandaag nog een betrouwbare vakman in je woonplaats. Tal van installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de prijzen. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk de aard van de woning. Het soort dak (schuin en/of plat) en de oriëntatie van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Signeulx.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (bijv. RoHS certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen verschillende interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan verenigingen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kan al vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Of denk aan een meer collectief project. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Signeulx op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Signeulx
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Signeulx een vergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningeigenaren met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!