Nessonvaux

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Nessonvaux? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en financieel interessant. Geholpen door innovatieve zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de interessante terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Op basis van de zonnepanelen-vergelijker check jij praktische gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Nessonvaux!

zonnepanelen installateur 4870
 • Makkelijk geld besparen.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieLuik
GemeenteTrooz
Postcode48700
Gasverbruik20.090 kWh
Stroomverbruik kWh3445 kWh
Gemiddelde energierekening€161,22

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Nessonvaux juli 2024

Een universele subsidieregeling is er niet in België. In sommige gemeenten zijn er regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar energiesparen.be lees jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Trooz. Geen resultaten? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit scheelt je zo €800,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Trooz bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Nessonvaux
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren met een lage rente een groene lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4810), dan bedraagt het voordeel al snel €596. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de traditionele tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al 500.000gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Nessonvaux liggen tussen de €5000 en €6600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in grofweg 2920 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Budget Energie en/of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €730,00 (kosten juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Nessonvaux is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder check je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120906€3625 – €4500€400
2280011€5225 – €5775€675
3322016€5975 – €6125€750
4394016€6450 – €6750€910
5452019€7000 – €7225€1020
6500021€7475 – €7975€1060

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Nessonvaux bekijk jij de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nessonvaux bedraagt 3445 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pakweg 12 pv-panelen van 295 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1800 kWh gaat het om 7, voor 2875 kWh gaan we uit van 12, en voor 3825 kWh zijn dat 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De doorsnee bewoners prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Nessonvaux?

Voor de installatie van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-nessonvaux

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Nessonvaux vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt heb je in korte tijd een uitstekende vakspecialist in jouw streek. Veel leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de verkoopprijs. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer expliciet het huis. Het soort woning (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Nessonvaux.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Op basis daarvan is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Nadien ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld ISO certificaat, RoHS certificaat, Recyclage, VDE keurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn verscheidene duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gymzalen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Huren kan al vanaf €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nessonvaux op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Nessonvaux
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Nessonvaux een vergoeding aan de distributienetbeheerder – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Vlamingen met de terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €86,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!