Bellevaux-Ligneuville

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Bellevaux-Ligneuville? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en fiscaal aantrekkelijk. Aan de hand van zonnepanelen op het dak wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Mede door dalende prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door middel van zonnepanelenvoordeel.be bekijk jij toepasbare tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Bellevaux-Ligneuville!

zonnepanelen installateur 4960
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Goed voor het milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieLuik
GemeenteMalmedy
Postcode49600
Gasverbruik20.210 kWh
Stroomverbruik kWh3505 kWh
Gemiddelde energierekening€163,07

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Bellevaux-Ligneuville juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. Wel bestaan er gemeenten met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) check je de spelregels in de gemeente Malmedy. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Malmedy kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Bellevaux-Ligneuville
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens zonder hoge lasten een groene lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4930), dan bedraagt het voordeel al snel €611. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het gaat om een privé-woningen de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In die situatie ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: deze klassieke mechanische meters worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Bellevaux-Ligneuville schommelen tussen de €4100 en €6000, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen resulteert in zo’n 3040 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €760,00 (vergoeding juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Bellevaux-Ligneuville kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119508€3400 – €4500€390
2296012€5275 – €5850€500
3321015€6100 – €6225€800
4402016€6500 – €6675€950
5469019€6950 – €7225€970
6518022€7550 – €7925€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Bellevaux-Ligneuville vind je of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bellevaux-Ligneuville bedraagt 3505 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 1875 kWh moet je rekenen op 7, voor 2825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De meeste woningbezitters installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Bellevaux-Ligneuville?

Voor het plaatsen van PV-panelen op een woning is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bellevaux-ligneuville

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Bellevaux-Ligneuville vergelijken? Op basis van onderstaande tips kies je snel en eenvoudig een betrouwbare leverancier in je woonplaats. De meeste aanbieders hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets de karakteristieken van de woning. De dak-categorie (schuin of plat) en de focus-richting van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Bellevaux-Ligneuville.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft naam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Zo komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Als laatste ontvangt u ook de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvang je (een aantal) offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar wees scherp op de benodigde certificaten (bijv. ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan verschillende prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan stadions die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, Dit kost zo’n €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bellevaux-Ligneuville op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Bellevaux-Ligneuville
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Bellevaux-Ligneuville een vergoeding aan de distributienetbeheerder – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor mensen waar sprake is van een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €87,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!