Bevercé

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Bevercé? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en goed voor de portemonnee. Via krachtige zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Vanwege de lagere prijs van de panelen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de zogenaamde terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dat ook voor mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door deze pagina lees je samengestelde raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Bevercé!

zonnepanelen installateur 4960
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Groene investering.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieLuik
GemeenteMalmedy
Postcode49600
Gasverbruik20.220 kWh
Stroomverbruik kWh3510 kWh
Gemiddelde energierekening€163,23

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Bevercé juli 2024

Een universele subsidieregeling bestaat niet in België. In sommige gemeenten zijn er een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be tref jij de spelregels in de gemeente Malmedy. Kan je het niet vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Malmedy zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door middel van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Bevercé
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen heel voordelig een speciale lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4940), dan is het voordeel al snel €612. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor ontvang je een vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Op dat moment ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de “ouderwetse” tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Al vele tienduizenden woningen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juli 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Bevercé schommelen tussen de €4800 en €6500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert pak ‘m beet 3050 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en/of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €762,50 (prijspeil juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Bevercé kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna check je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118208€3525 – €4250€420
2276011€5300 – €5825€675
3356015€6075 – €6125€875
4404018€6425 – €6725€930
5439019€6925 – €7225€960
6514023€7400 – €8150€1100

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Bevercé ontdek je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bevercé bedraagt 3510 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 2000 kWh moet je rekenen op 8, voor 2900 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3800 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. De doorsnee klanten prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Bevercé?

Tijdens de montage van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-beverce

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Bevercé vergelijken? Gebruikmakend van onderstaande tips vergelijk jij in enkele stappen een professionele leverancier in jouw eigen buurt. De meeste leveranciers bieden een kleine showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar het tarief. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer de karakteristieken van het huis. De woning-categorie (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Bevercé.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn je voor- en achternaam, telefoonnummer en het mailadres. Op die manier is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar let ook op certificaten en keurmerken (denk aan RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien verschillende bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan organisaties die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De tarieven beginnen bij €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is dan ook geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Bevercé op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Bevercé
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Bevercé een distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Belgen met de terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG is duidelijk: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!