S Herenelderen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in S Herenelderen? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en fiscaal aantrekkelijk. Met zonnepanelen gericht op het zuiden wek je in eigen beheer groene stroom op. Ten gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is dit iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met behulp van deze website lees jij accurate tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in S Herenelderen!

zonnepanelen installateur 3700
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Duurzame investering.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieLimburg
GemeenteTongeren
Postcode37000
Gasverbruik20.160 kWh
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€164,55

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in S Herenelderen juli 2024

Een universele subsidieregeling bestaat niet in België. In een aantal gemeenten vind je een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be check je wat de regels zijn in de gemeente Tongeren. Geen resultaten? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Tongeren bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis S Herenelderen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren zonder hoge lasten een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De overheid biedt een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4630), dan pak je al snel €574. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, injecteer je terug op het energienet. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Vermoedelijk blijft dit niet zo: deze klassieke mechanische meters worden ingeruild voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met 5 procent rente. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 500.000woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in S Herenelderen zitten vaak tussen de €4500 en €5800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert circa 3090 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Essent of NLE betaal je al snel €772,50 (onkosten juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in S Herenelderen bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna lees jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118106€3700 – €4250€420
2280012€5300 – €5700€525
3353016€5925 – €6050€725
4412018€6400 – €6725€920
5440020€7025 – €7150€990
6503022€7600 – €8100€1080

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Ook is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck S Herenelderen achterhaal je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in S Herenelderen bedraagt 3580 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 10 panelen van 285 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1925 kWh zijn dat er circa 8, voor 2800 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3900 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de mensen prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede vind je dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in S Herenelderen?

Bij het installeren van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-s-herenelderen

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in S Herenelderen vergelijken? Door onze stappenplan vergelijk je in enkele stappen een betrouwbare expert in jouw streek. Verschillende installateurs beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer de eigenschappen van de woning. De woning-categorie (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van interessant zonnepanelen advies in S Herenelderen.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om naam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Op die manier weten wij hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn vele mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gymzalen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost om en nabij de €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is is geen vereiste.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in S Herenelderen op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief S Herenelderen
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in S Herenelderen een bijdrage – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Belgen met de terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!