Saint-Vincent

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Saint-Vincent? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en men kan er flink door besparen. Door gebruik te maken van zonnepanelen op het dak is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien de dalende verkoopprijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de welbekende terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Via onze vergelijker doorzoek jij praktische informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Saint-Vincent!

zonnepanelen installateur 6730
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieLuxemburg
GemeenteTintigny
Postcode67300
Gasverbruik20.170 kWh
Stroomverbruik kWh3585 kWh
Gemiddelde energierekening€164,70

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Saint-Vincent juli 2024

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. Verscheidene gemeenten werken met energiepremies of speciale groene leningen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) tref je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Tintigny. Is dit voor jou onduidelijk? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €800,00. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Tintigny zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Saint-Vincent
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4640), dan profiteer je al van een korting van zo’n €575. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je een passende vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de “ouderwetse” tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Saint-Vincent zitten vaak tussen de €4600 en €6800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor pak ‘m beet 2800 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en/of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €700,00 (prijs juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Saint-Vincent kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119108€3400 – €4325€410
2302011€5075 – €5875€550
3338014€6050 – €6025€700
4391017€6400 – €6625€890
5468020€7025 – €7125€970
6494022€7475 – €7925€1090

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Overigens is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Saint-Vincent zie je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Saint-Vincent is 3585 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 11 panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1875 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2850 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3875 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. Veel mensen kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Saint-Vincent?

Voor het leggen van panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-saint-vincent

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Saint-Vincent vergelijken? Middels onderstaande tips tref je snel en eenvoudig een uitstekende aanbieder in de regio. Een aantal specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Schets het type woning. De huis-categorie (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Saint-Vincent.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Zo komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je (een aantal) offertes van experts uit de regio. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar check ook voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld Recyclage, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien allerlei prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan scholen die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De kosten bedragen zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De totale huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Veel spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Of denk aan een meer collectief project. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Saint-Vincent op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Saint-Vincent
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Saint-Vincent een capaciteitstarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Belgen die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG is duidelijk: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Beschik jij over een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!