Rossignol

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Rossignol? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door zonnepanelen op jouw woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door dalende prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Heeft ons huis een geschikt dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met onze vergelijker ontdek je praktische raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Rossignol!

zonnepanelen installateur 6730
 • Lagere energielasten.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieLuxemburg
GemeenteTintigny
Postcode67300
Gasverbruik20.160 kWh
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€164,55

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Rossignol juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie bestaat niet in België. Wel bestaan er gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door te surfen naar energiesparen.be vind je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Tintigny. Geen resultaten? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Tintigny is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Rossignol
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Op jouw investering in zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4630), dan is het voordeel al snel €574. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je weer terug injecteren aan het net. Hiervoor ontvang je een vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor dit overschot. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, echter ook op financieel vlak. Al vele tienduizenden woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Rossignol fluctueren tussen de €4300 en €6600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in ongeveer 2790 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta of NLE betaal je daarvoor zo’n €697,50 (prijs juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Rossignol is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna tref jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118007€3700 – €4300€410
2298013€5000 – €5900€525
3322016€6050 – €6075€800
4409018€6525 – €6750€890
5465020€6975 – €7125€990
6500023€7700 – €7975€1110

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Verder is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Rossignol check jij de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rossignol bedraagt 3580 kWh. Je hebt dus nodig pak ‘m beet 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1825 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2925 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. De meeste woningbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze PV-panelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Rossignol?

Voor het laten plaatsen van panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-rossignol

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Rossignol vergelijken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs vind jij vandaag nog een uitstekende leverancier in jouw streek. Tal van aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de verkoopprijs. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk het soort woning. Het type dak (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer tevens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Rossignol.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Dan weten we hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daarna versturen ze de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar kijk goed naar certificering (je kunt denken aan ISO certificaat, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of is het gewoon te duur? Goed om te weten: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien verscheidene bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere verenigingen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De kosten bedragen zo’n €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge som spaargeld is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Rossignol op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Rossignol
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Rossignol een netvergoeding – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Belgen die beschikken over een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomEen bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!