Bellefontaine

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Bellefontaine? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en je kunt er geld mee verdienen. Met de zonnepanelen van tegenwoordig wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door o.a. de steeds gunstigere prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de interessante terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Dankzij zonnepanelenvoordeel.be bekijk je waardevolle aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Bellefontaine!

zonnepanelen installateur 6730
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Lange levensduur.

ProvincieLuxemburg
GemeenteTintigny
Postcode67300
Gasverbruik20.150 kWh
Stroomverbruik kWh3575 kWh
Gemiddelde energierekening€164,40

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Bellefontaine juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be bekijk je de spelregels in de gemeente Tintigny. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Tintigny zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Bellefontaine
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens erg goedkoop een speciale lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4620), dan is het belastingvoordeel al gauw €573. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het gaat om een privé-woningen de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een soort vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de “ouderwetse” tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Bellefontaine komen doorgaans uit tussen de €4200 en €6600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor pakweg 2780 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Engie en Vandebron betaal je daarvoor zo’n €695,00 (prijs juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Bellefontaine kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118608€3675 – €4275€410
2306013€5200 – €5775€500
3346016€5950 – €6200€800
4406017€6550 – €6625€900
5435019€6950 – €7300€1000
6498022€7550 – €7925€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Bellefontaine ontdek jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bellefontaine bedraagt 3575 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1875 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2900 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3950 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De gemiddelde huizenbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Bellefontaine?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op een woning is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bellefontaine

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Bellefontaine vergelijken? Door tips van onze adviseurs tref je in korte tijd een goede vakman in jouw streek. Tal van monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer het type woning. De huis-categorie (schuin en/of plat) en de focus-richting van het dak zijn cruciaal. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Bellefontaine.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Daarna ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit de buurt. Let niet alleen op de laagste prijs, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (bijv. IEC keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Is zonnepanelen huren interessant?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen nogal wat prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De kosten bedragen zo’n €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen vereiste.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Bellefontaine op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Bellefontaine
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Bellefontaine een bijdrage – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Vlamingen met de terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €88,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!