Champlon

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Champlon? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en je kunt er geld mee verdienen. Aan de hand van de investering in zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Omwille van de aantrekkelijke paneel prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de welbekende terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je handige aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Champlon!

zonnepanelen installateur 6971
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • BTW terugvragen.

ProvincieLuxemburg
GemeenteTenneville
Postcode69710
Gasverbruik21.480 kWh
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€164,65

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Champlon september 2023

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet beschikbaar in België. Wel bestaan er gemeenten met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) bekijk jij de spelregels in de gemeente Tenneville. Kan je het niet vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Tenneville zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Middels de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Champlon
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet. Deze groene leningen waardoor gezinnen extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4450), dan is het voordeel al snel €552. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: deze klassieke mechanische meters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al 500.000huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger het is. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Champlon liggen tussen om en nabij de €5400 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in zo’n 2880 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Powerpeers betaal je al snel €720,00 (kosten september 2023). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Champlon kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119008€3700 – €4500€410
2282012€5025 – €5825€575
3360016€6075 – €6025€800
4384016€6350 – €6650€950
5461019€6950 – €7275€1020
6513023€7475 – €7850€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Ook is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Champlon vind jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Champlon is 3340 kWh. Je hebt dus nodig plusminus 12 panelen van 290 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2950 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Bijna alle bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze panelen zijn breed inzetbaar. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Champlon?

Voor het leggen van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-champlon

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Champlon vergelijken? Met het advies hieronder tref je zonder problemen een deskundige leverancier in jouw omgeving. De meeste bedrijven beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets de aard van het huis. Het type huis (schuin + plat) en de oriëntatie van de woning zijn essentieel. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Champlon.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en het mailadres. Vandaar is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Nadien krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit de omgeving. Pas op voor alleen de laagste offerte, maar let ook op certificering (bijvoorbeeld CE-keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en is het dak te klein voor panelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden verscheidene duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gymzalen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost om en nabij de €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Champlon op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Champlon
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Champlon een netvergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningeigenaren met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!